De kracht van A-locaties

A-locatie is een term die je eerder tegenkomt in de reële wereld dan in de virtuele. Slim gehanteerd, is het in beide gebieden een bijzonder krachtige troef.

Aantrekkelijke omgeving

Het principe van de A-locatie - of welstandsklasse - bestaat sinds mensen aan handel doen. Wie veel goederen heeft, zoekt een aantrekkelijke plek op waar de kansen groot zijn om zo veel mogelijk verkocht te krijgen. Wil je een winkel openen of meer klanten werven, dan vestig je je bijvoorbeeld in een drukke winkelstraat. Je weet namelijk dat je bestaande klanten daar terug naar toe komen, maar je rekent er ook op dat veel potentiële klanten langskomen en een eerste aankoop doen.

Vanzelfsprekend is een A-locatie duur in de aanschaf. Zorgvuldig beheerd kan deze de investering echter zeer snel terugbetalen.

A1 en A2

De A-locatie kun je onderverdelen in A1- en A2-locatie. Bevindt de hierboven aangehaalde winkelstraat zich in het centrum van het winkelgebied in een stad of gemeente, dan gaat het hier over een A1-locatie.

Sta je aan de top van een bedrijf en heb je voor je personeel een kantoor nodig, dan verkies je een plaats die goed bereikbaar is. Deze bevindt zich dan bijvoorbeeld aan de rand van een stad of gemeente. In dat geval spreekt men van een A2-locatie.

Minder geschikte plekken om een winkel, kantoor of ander gebouw te plaatsen, worden in de categorieën B1, B2 en C ondergebracht. Toch hebben ook deze hun positieve punten.

Uit populaire domeinen ontstaan A-locaties

Heeft een webmaster een populair domein op het internet met een groeiend of groot aantal bezoekers, dan noemen we dit eveneens een A-locatie. De online-activiteiten genereren veel verkeer, vergelijkbaar met een drukke winkelstraat. Zulke domeinen zijn dan ook fel gegeerd door bedrijven die hun bereik willen uitbreiden. Ze kopen de domeinen af of maken met de eigenaar een overeenkomst om er een subdomein te installeren.

Meer bezoekers op je site?Doe gratis onze webscan!

Placeholder