Aantrekken via het internet

Aantrekken kan meerdere betekenissen hebben, maar in SEO-context gaat het meestal over potentiële klanten online aantrekken. Je wilt hun interesse opwekken om hen een boodschap over te brengen of om hen tot een aankoop bij jouw bedrijf over te halen. Omdat je concurrenten hetzelfde doel hebben als jij, wil je dit zo goed mogelijk doen, of zelfs beter dan hen.

Maak jezelf kenbaar

Verkoop je een product of bied je een dienst aan, dan zullen je klanten dat niet vanzelf weten. Als nieuwkomer in de online commerciële wereld gebruik je best zoekmachines zoals Google om het eerste deel van je klanten aan te trekken. Door SEO-optimalisatie verbeter je de vindbaarheid van je bedrijf, je website en de daarmee samenhangende producten of diensten.

Ook connecties met andere aanbieders zijn goud waard. Plaats een koppeling van je eigen website op hun webstek zodat hun bezoekers ook ontdekken wat jij voor hen kunt betekenen. Als tegenprestatie kun je jouw connectie ook aanbieden hun url in jouw online content onder te brengen. De ene hand wast de andere.

Social media en influencers: Deze instrumenten zijn bij uitstek geschikt om voor prospectie. Hanteer ze slim en je kunt je potentiële klantenbestand in één klap verdubbelen of zelfs beter.

Negatieve aandacht is ook aandacht

Er zijn talloze andere methodes om je naamsbekendheid te vergroten zoals evenementen organiseren, een PR-campagne starten of sponsoring. Zelfs gratis of met een beperkt budget zijn er heel wat mogelijkheden.

Als beginner kan het zelfs interessant zijn om jezelf op een negatieve wijze in de kijker te brengen. Hoofdzaak is dat je doelgroep zich ervan bewust is dat je bestaat en dat ze nieuwsgierig zijn naar wat je hen te bieden hebt. Dit is een gedurfde techniek en het is dan ook belangrijk dat je dit vakkundig aanpakt.

Meer bezoekers op je site?Doe gratis onze webscan!

Placeholder