Relevante informatie halen uit een A/B-test

Het is niet alleen belangrijk dat je een groot aantal bezoekers hebt op je website. Je verwacht van hen dat ze ook nog iets doen. Meestal gaat het erom dat ze de producten kopen of de dienst gebruiken die jij hen aanbiedt. Door middel van een A/B-test kun je relatief snel en eenvoudig evalueren wat jouw doelpubliek drijft.

Twee identieke scenario’s met één variatie

Het principe van de A/B-test is eenvoudig. Toon de ene helft van je bezoekers een specifieke website en laat de andere helft een variatie daarvan zien. Het verschil kan tot een enkel punt beperkt zijn, maar je kunt ook meerdere elementen aanpassen. Het belangrijkste is dat je het resultaat kunt analyseren en besluiten of de wijziging je bezoekers ertoe aanzet te handelen zoals jij verwacht of niet.

Praktische doelen van de A/B-test

  • Je wilt je bezoekers overhalen om een boodschap te lezen, om in te schrijven op je nieuwsbrief of om een aankoop te doen.

  • Het kan nuttig zijn om de mening te weten van je bezoekers wanneer je je website in een nieuw jasje steekt of bij een volledige rebranding. Een krachtig gefundeerde mening van anderen is waardevol, zeker als ze het niet met jouw standpunt eens zijn.

  • Het gebruiksgemak van je website is van cruciaal belang voor de klantervaring. Ook als je de snelheid ervan wilt verhogen, kan een A/B-test waardevolle informatie opleveren.

De A/B-test hoeft niet beperkt te blijven tot je website. Je kunt deze eenvoudige vergelijking ook doen met berichten die je op Facebook, Twitter, Instagram en andere sociale media plaatst. Duimpjes en hartjes kunnen veelzeggend zijn.

Wil je meer dan twee zaken met elkaar vergelijken, dan noemt men dit een multivariabele test. Ook in dit geval gaat het erom relatief snel te kunnen bepalen wat de beste werkwijze is.

Meer bezoekers op je site?Doe gratis onze webscan!

Placeholder