Actieve merkbekendheid: tijd en energie investeren kan veel opleveren

Je kijkt tevreden naar je gloednieuwe website. Hij ziet er geweldig uit. Laat de klanten nu maar komen!

Was het maar zo eenvoudig ...

Vanzelfsprekend is het goed dat je website een professionele indruk maakt en dat de pagina’s informatief en wervend zijn. Daarmee heb je alvast je passieve merkbekendheid in orde. Maar je moet ook de aandacht van potentiële klanten op je producten of diensten richten. Dat is actieve merkbekendheid. Om je doel te bereiken, moet je de wereld laten weten dat jij iets uitzonderlijks te bieden hebt.

Synergie

Actieve en passieve merkbekendheid worden vaak in één adem genoemd. Om te beginnen zijn deze geen tegengestelden van elkaar, en is het ene niet beter dan het andere. Ze gaan hand in hand. Door de verschillen tussen beide te kennen en hun werking te begrijpen, weet je hoe je ze moet inzetten.

Actieve merkbekendheid

Om resultaten te boeken met deze methode dien je jezelf in te spannen:

  • Cold calls en netwerken met andere bedrijven,

  • Advertenties plaatsen,

  • Op sociale media aanwezig zijn,

  • In contact komen met potentiële klanten

  • Brochures, staaltjes en andere promotiemateriaal uitdelen.

Treed actief naar buiten als aanbieder om het imago van je merk op te bouwen en te verstevigen. Het kost soms heel wat moeite en vaak nog meer geduld, maar als je dit goed aanpakt, zal je naam stilaan bekend worden.

Vanaf dat moment treedt de passieve merkbekendheid in werking. Mensen zullen je website doelgericht opzoeken, je informatie lezen en op jouw “call to action” ingaan.

Passieve merkbekendheid

Hier moet je werk steken in je website en de teksten die met je doelpubliek connecteren. Wees online aanwezig op het juiste moment en de juiste plaats. Weet wat je afnemers precies willen. Met welke problemen kunnen ze geconfronteerd worden en hoe biedt jouw product of dienst daar een oplossing voor?

Door middel van passieve marketing vernemen mensen snel het fijne over je producten of diensten.

Balans

De kunst is om zowel actieve als passieve merkbekendheid in te zetten en tussen beide een balans te vinden die voor jou werkt. Van zodra duidelijk wordt dat je dit bereikt hebt, zul je beetje bij beetje je vooropgestelde doel bereiken.

Meer bezoekers op je site?Doe gratis onze webscan!

Placeholder