Verhoog je respons met advertentie-extensies

Je hebt een goede website met een interessante blog waarop je geregeld nieuwe SEO-artikels publiceert. Je inspanningen beginnen resultaten te tonen en je voelt dat je klaar bent om je zichtbaarheid nog een niveau hoger te tillen met een Google advertentie. Zodra je deze functie start, zul je merken dat je ook een aantal extensies kunt bijvoegen. Niet twijfelen, maar doen!

Een gratis extraatje om meer informatie toe te voegen

Als slimme adverteerder heb je al een title tag en een meta description klaar voor je Google Ad. Maar Google geeft je de mogelijkheid om nog een beetje meer informatie geven over jezelf. Het mooie is dat de meeste opties geen extra geld kosten. Door de advertentie-extensies in te vullen, motiveer je je potentiƫle klanten om op de hyperlink van je advertentie te klikken en op je website een kijkje te nemen. Zoveel te meer bezoekers, zoveel te groter de kans op conversie.

Het doel van je advertentie bepalen

Om de juiste extensies te kiezen, dien je eerst zeker te zijn wat je doel is. Google verdeelt ze zelf onder in 4 mogelijkheden.

  • Klanten overhalen om op je fysieke locatie iets te kopen

Heb je een winkel, hotel of restaurant, dan zal Google je voorstellen om een extensie voor je locatie in te voeren. Je prospecties weten waar ze je kunnen vinden. Je zult een knop kunnen toevoegen om je te laten opbellen of e-mailen en een link naar de webpagina met je contactgegevens. Op die manier weten je klanten wat je aanbiedt en waar ze het kunnen halen.

  • Contacteerbaar zijn

Met de zogenaamde "call extension" zorg je ervoor dat geĆÆnteresseerden je kunnen opbellen me een klik op de knop.

  • Klanten naar je website laten doorgaan

Hiermee zorg je ervoor dat je bezoeker direct op een specifieke pagina van je website komt. Meestal is dat de homepage, maar dat hoeft niet noodzakelijk.

  • Een app downloaden

Met de "app extension" heeft een gebruiker direct toegang tot het bestand dat hij nodig heeft. Dat klinkt een beetje jammer omdat hij niet noodzakelijk je knappe website moet bezoeken. Denk in dit geval aan het belang van een goede klantervaring. Als je deze opoffering moet doen om een tevreden klant te hebben, dan is dit het overwegen waard.

Nog een laatste woordje over de kosten

De extensies zijn gratis, maar ... de knop met je telefoonnummer kan je toch telkens een extra click kosten. Daar moet je wel even alert voor zijn wanneer je de advertentie-extensies kiest.

Meer bezoekers op je site?Doe gratis onze webscan!

Placeholder