Een goed overzicht biedt voordelen, zeker voor een advertentiegroep

We leven in een wereld vol structuur en daarom gaan we haast van nature diverse zaken indelen in groepen. Deze vaardigheid komt goed van pas als je een campagne wilt lanceren die uit meerdere categorieën bestaat en waarvan de doelen vergelijkbaar zijn. Dankzij een advertentiegroep ligt de focus op je trefwoorden. De tijd en energie die je hebt geïnvesteerd in het schrijven van wervende SEO-teksten, zal sterkere resultaten opleveren.

Deel je assortiment in

Heb je bijvoorbeeld een online shop waarin je zelfgemaakte juwelen verkoopt. Je hebt dan ringen, armbanden, halskettingen, oorbellen en misschien zelfs broches en tiara’s. Het maakt dan niet uit of een potentiële klant op zoek is naar een verlovingsring voor dames met een solitaire diamant of een wijsvingerring met een zegel voor mannen. In beide gevallen zal er een advertentie uit de advertentiegroep “ringen” verschijnen. Een campagne kan verschillende groepen advertenties bevatten.

Hiërarchie van de campagne

Google Ads kun je indelen in 3 rangen die hun specifieke plaats hebben in een hiërarchie.

  • Alles begint bij je account. Daaraan gekoppeld zijn je unieke e-mailadres, je paswoord en facturatiegegevens.

  • Zodra je je account hebt, kun je beginnen met de tweede rang: je campagnes. Elke campagne heeft een eigen budget en eigenschappen waarmee je vastlegt waar je advertenties zullen verschijnen.

  • De advertentiegroepen met hun advertenties en trefwoorden vormen de derde rang van de hiërarchie.

Wijzigingen aanbrengen

Een belangrijk voordeel van het groeperen, is dat je de advertentiecampagnes eenvoudiger kunt onderhouden en wijzigen. Na een tijdje kun je tot de vaststelling komen dat je indeling toch niet helemaal biedt wat je verwacht. Ben je er niet tevreden mee, dan hoeft niets je tegen te houden om het overzicht aan te passen. Dat geldt trouwens ook voor je campagnes. Wijzig je daar instellingen, dan voert Google die ook door op de onderliggende niveaus.

Meer bezoekers op je site?Doe gratis onze webscan!

Placeholder