Een advertentienetwerk inzetten om je publiek optimaal te bereiken

De juiste connecties hebben; als het om advertenties gaat, is dat goud waard. Daarom is het slim om een advertentienetwerk te overwegen wanneer je iets wilt bekend maken op het internet of iets wilt verkopen. Je kunt adverteren via Google Ads (het vroegere AdWords), het bekendste netwerk, maar er zijn alternatieven die zich zwaar inspannen om tegen deze enorme concurrent op te boksen.

Ruimte om te adverteren

Een advertentienetwerk verzamelt advertentieruimte om ervoor te zorgen dat adverteerders hun aankondiging kunnen plaatsen met een maximum resultaat voor een minimum aan financiƫle inspanning. Als je aan online adverteren denkt, dan weet je dat het hier hoofdzakelijk om ruimte op een website gaat. Maar via een advertentienetwerk kun je ook adverteren op RSS-feeds, blogs, in e-mails en zelfs direct in computerprogramma's.

Kijk en vergelijk

Wie het vandaag de dag heeft over online-advertentienetwerken denkt automatisch aan Google. Deze aanbieder is nu eenmaal de bekendste. Dat hoeft echter niet te betekenen dat er geen alternatieven zijn. Niet alleen kun je dezelfde service krijgen bij een dozijn andere netwerken, maar soms kost je dat ook heel wat minder geld. Als adverteerder weet je maar al te goed dat je tegen een gigantische concurrent het bovenste uit de kast moet halen.

Het advertentienetwerk dat bij jou past

Net zoals geen twee klanten hetzelfde zijn, bestaat er ook advertentienetwerken in een veelvoud van vormen. In je zoektocht naar de ideale partner is het dan ook niet eenvoudig om een keuze te maken. Vind je vooral de kwaliteit van het verkeer belangrijk? Gaat je advertentie op een banner, in tekstvorm of als video naar de buitenwereld? Hecht je belang in een hoog aantal clicks om je naamsbekendheid te promoten?

Het is verleidelijk om blindelings de goedkoopste aanbieder te selecteren, maar dat is ... blindelings. Precies door gericht te adverteren, kun je met een beperkt budget toch een maximum resultaat behalen. Stel daarom je lijstje met criteria duidelijk op wanneer je op zoek gaat naar het ideale advertentienetwerk.

Meer bezoekers op je site?Doe gratis onze webscan!

Placeholder