Bereik je doelgroep in Facebook met een zorgvuldig gekozen advertentieset

Het aantal volgers op je Facebook-pagina kan een bonte massa zijn. Je streeft echter naar een bepaald doelpubliek en daarom wil je duidelijk bepalen hoe jouw advertenties op ’s werelds bekendste sociale medium er zullen uitzien. Om dat te doen, maak je gebruik van de advertentieset.

De advertentieset gebruiken op Facebook

Een advertentie weergeven op Facebook opent mogelijkheden die je niet kunt inzetten door ze tot je website te beperken. Omdat Facebook een belangrijk aantal interessante gegevens bewaart van al zijn gebruikers kun je een doelgroep voor je advertentie vastleggen op basis van diverse criteria.

Heb je bijvoorbeeld een winkel in Breda en wil je dat mensen luxe stropdassen bij je komen kopen, dan zul je eerst en vooral de doelstellingen van je advertentie moeten vastleggen in je campagne. Wat gaat je doelpubliek te zien krijgen? Toon je enkele zorgvuldig afgewerkte foto’s van je stijlvolste modellen of laat je een filmpje opnemen voor een videoboodschap? Een tekst met slim gekozen hyperlinks zal mensen naar je website of je blog leiden.

Na de campagne start je aan de advertentieset

In de eerste plaats zul je wellicht Noord-Brabant als locatie kiezen. Alternatief kun je ook meer toegespitst de stad Breda zelf kiezen. Vind je dat toch niet genoeg, neem er dan eventueel de nabijgelegen steden Tilburg en Roosendaal bij.

Voor het geslacht zijn mannen de voor-de-hand-liggende keuze, hoewel het altijd kan zijn dat een vrouw een stijlvolle stropdas als geschenk wil geven.

De leeftijdsgroep is een volgend belangrijk criterium. Een luxe stropdas kost een paar extra euro’s, dus zoek je mannen in een leeftijdsgroep waarvan je weet dat die zo een product willen kopen en ook bereid zijn daar meer geld voor neer te tellen.

Er zijn nog andere criteria om je doelpubliek specifieker te maken. Heb je eenmaal beslist wie je doelpubliek wordt, dan kun je een budget bepalen. Belangrijk om weten, is dat je advertentie van Facebook verdwijnt als je budget op is. Stel daarom ook een planning op voor de data en looptijd van je advertentie.

Inzichten leiden tot verbetering

Is je advertentie eenmaal gelanceerd, check dan geregeld de inzichten in Facebook. Deze kunnen je tonen of je inderdaad de beoogde mensen bereikt. Je kunt namelijk je advertentieset nog bijwerken. Een slimme strategie bereid je grondig voor, maar ze hoeft niet in steen gebeiteld te zijn. Optimaliseer ze indien nodig om de effectiviteit ervan op Facebook te verhogen.

Meer bezoekers op je site?Doe gratis onze webscan!

Placeholder