Je advertentie perfect aansluiten op je doelgroep met een advertentieveiling

Het juiste doelpubliek, daar gaat het altijd om als je adverteert. Hoe je dit het beste bereikt en overhaalt tot actie, is niet altijd even eenvoudig. Een advertentieveiling (in het Engels “ad auction” of “real time bidding”) kan dan de passende oplossing zijn voor jouw probleem. Zorg ervoor dat je advertentie “veel waard” is. Op die manier maak je de beste kans om de veiling in de wacht te slepen.

Een tweesnijdend zwaard

Bij een advertentieveiling is het de kunst om balans te vinden tussen twee elementen. Aan de ene kant wil een adverteerder kunnen adverteren via een netwerk met een groot, maar vooral ook passend bereik. Voor deze dienst heeft hij een maximumbedrag in gedachten. De uitgever van de website of het sociale mediumkanaal willen het hoogste bedrag voor hun beschikbare webruimte. Het is voor hen ook handig om de verkoop daarvan uit handen te kunnen geven.

Ook de consument profiteert van dit systeem. Hij krijgt alleen die advertenties te zien waarvoor hij interesse toont.

De waarde van de advertentie

Het klinkt misschien vreemd, maar de deelnemer die het hoogste bedrag biedt, wint niet automatisch de veiling. Trouwens, de persoon die de advertentie wil plaatsen, wordt niet beschouwd als de deelnemer, maar wel zijn advertentie.

Meestal wordt de advertentieruimte toegewezen aan de advertentie met de hoogste waarde. Deze waarde is in de eerste plaats afhankelijk van het bod dat de adverteerder instelt. Ook de relevantiescore is van belang. Deze wordt bepaald door de doelgroep. Reageren zij positief op de advertentie, dan stijgt de waarde. Tenslotte is het niet voldoende dat de gebruiker interesse toont in wat je adverteert. De kans dat hij zal overgaan tot de actie die jij verwacht, moet voldoende groot zijn.

De advertentieveiling winnen

Een hoog bod is een eerste vereiste om een kans te maken op winnen. Maar om een advertentieveiling in de wacht te slepen, is onontbeerlijk dat je jezelf goed voorbereidt. Win je niet, trek dan daaruit je lessen en herschrijf je advertentie. In het ergste geval moet je volledig vanaf nul herbeginnen. Net zo belangrijk: onderzoek of je doelgroep voldoende relevant is.

Steeds meer adverteerders maken kennis met dit systeem. Wanneer ze het eenmaal onder de knie hebben, kost het hen slechts weinig tijd, energie en geld. Dan brengt de investering definitief de ingezette financiën op.

Meer bezoekers op je site?Doe gratis onze webscan!

Placeholder