10 redenen waarom longtailzoekwoorden cruciaal zijn voor SEO

Het algoritme van Google gebruikt meer 200 rankingfactoren. Dat betekent dat er meer dan 200 aspecten aan jouw website zijn die bepalen hoe hoog je in de zoekresultaten belandt. Dat zijn er nogal wat. Sommige factoren hebben meer impact dan anderen. Goede zoekwoorden zijn bijvoorbeeld cruciaal. En longtailzoekwoorden in het bijzonder. In dit artikel geef ik je 10 redenen waarom longtailzoekwoorden de basis van je SEO-strategie zouden moeten zijn, en waarom ze meer impact hebben dan short tail en middle tail zoekwoorden.

Welke zoekwoorden leveren het meeste zoekverkeer op?

In de onderstaande grafiek zie je de soorten zoekwoorden waarop mensen zoeken. Op de verticale as zie je hoe vaak er maandelijks op die woorden gezocht wordt. En op de horizontale as zie je hoeveel zoekverkeer ze daadwerkelijk opleveren.

Je ziet hier dat longtailzoekwoorden 70 procent van het zoekverkeer genereren. In andere blogs leg ik uit hoe je zulke longtailzoektermen kunt vinden, hoe en met welke tools je ze kunt beoordelen, en hoe je je pagina’s voor deze longtailzoekwoorden kunt optimaliseren.

In dit artikel zoom ik graag in op het beláng van deze long tail keywords. Want die 70 procent zoekverkeer is op zich natuurlijk al een goede reden om hier veel aandacht aan te besteden, maar dat is slechts een deel van het verhaal. Hieronder vind je 10 redenen waarom longtailzoekwoorden de basis van je SEO-strategie zouden moeten vormen.

1. Long tail keywords reflecteren de echte zoekintentie

Eerst even terug naar de basis: waarom bestaan zoekmachines? Ze zijn er om mensen te verbinden met informatie die precies aansluit bij hun behoeften. Volgens Ahrefs past elke zoekopdracht in de categorie transactie, informatie of navigatie. Anders gezegd, de gebruiker bezoekt Google omdat hij iets wil doen, omdat hij iets wil leren of omdat hij ergens naartoe wil.

We hebben het hier over de zoekintentie. En die zoekintentie wordt weerspiegeld in de trefwoorden die de gebruiker gebruikt bij het zoeken. Iemand die wil beslissen waar te gaan eten zal niet “Italiaans restaurant” invoeren, maar iets als “beste Italiaanse restaurants in Amsterdam” typen.

Wat zoekt iemand écht? Je zoekwoorden moeten exact op die zoekintentie aansluiten, en dat lukt het beste via de long tail.

2. Ze vormen een effectieve manier om iedereen te overtreffen

Wat voor bedrijf je ook hebt, je hebt altijd te maken met concurrentie. Werk jij in een zeer competitieve markt, of concurreer je tegen grote multinationals met enorme marketingbudgetten, dan denk je misschien dat het onmogelijk is om hoger dan zij in de zoekresultaten te belanden.

Maar longtailzoekwoorden geven jou de kans om David te zijn die Goliath verslaat. Kijk maar eens naar deze statistieken, die voortkomen uit een negen maanden durende studie van het New Yorkse softwarebedrijf Conductor:

Deze uitkomsten laten zien dat het heel nuttig is om je op de long tail te concentreren. Door je pagina voor longtailzoekwoorden te optimaliseren, kom je hoger op de resultatenpagina’s terecht. Dat is zelfs het geval als jouw specifieke keyword concurrentie heeft. Je hoeft dus echt niet te zoeken naar weinig concurrerende zoekwoorden waar niemand anders in geïnteresseerd is.

Voorbeeld? Stel je zit in de VR-business en je levert een nieuwe VR-game of -gadget. Voor welke zoekwoorden zou je je pagina dan het beste kunnen optimaliseren? Ik dook in Google Keyword Planner en voerde een aantal virtual reality-zoekopdrachten uit.

Short tail zoektermen als ‘VR’ en ‘virtual reality’ lijken op het eerste gezicht misschien gouden zoektermen waarop je graag hoog wil scoren, omdat er iedere maand miljoenen keren op gezocht wordt. Maar de concurrentie is ook groot, net als de kosten. VR heeft meer dan 1 miljoen maandelijkse zoekopdrachten, en ‘virtual reality’ heeft minder dan een miljoen zoekopdrachten, maar de concurrentie en de kosten zijn torenhoog.

In punt 1 gaf ik het belang aan van de gebruikersintentie. Denk hier nog eens goed over na. Wie wil je aanspreken? In dit voorbeeld wil je dat iemand je product gaat kopen. Zouden ze dan echt op zo’n algemene term als ‘VR’ zoeken? Kleine kans. Kijk iets verder naar beneden en je zult zoektermen zien zoals ‘beste VR-games’ of ‘kies virtual reality-app’. Dit matcht veel beter voor jou, mensen die dit intypen zitten al veel dichter bij jouw sales funnel dan mensen die een vage zoekopdracht als ‘VR’ intypen.

Mijn advies: speel met de woorden en kijk naar de verschillende longtailzoektermen die naar voren komen. Zo kun je precies identificeren welke gebieden en woorden het meest productief zijn. In dit geval zou het bijvoorbeeld heel efficiënt zijn om een recensie van de Arkham VR-game te schrijven, en lijsten te maken van andere vergelijkbare games op de markt. Als je dat goed aanpakt, kun je ondanks de concurrentie hoog scoren op PSVR-gerelateerde longtailzoekwoorden.

3. Ze openen de deur naar hogere rankings voor afzonderlijke zoekwoorden

Het mooie van longtailzoekwoorden is dat ze ook ruimte maken voor hogere rankings op korte, algemene short tail zoektermen. In een artikel op Yoast.com gaat Marieke van de Rakt hier dieper op in. Kort samengevat zegt zij dat longtailzoekwoorden altijd korte koptermen bevatten, zoals de term ‘VR’ die ik hierboven als voorbeeld gebruik. Door je pagina te optimaliseren voor longtailzoekwoorden die duidelijk zijn gekoppeld aan een specifieke hoofdterm, verhoog je ook je positie op de hoofdterm zelf.

4. Ze bieden de sleutel tot contextueel zoeken

Contextueel zoeken is altijd een prioriteit geweest voor Google. Dit houdt in dat de nadruk op specifieke zoekwoorden minder wordt, terwijl contextuele informatie op je pagina juist belangrijker wordt bij het bepalen van je ranking in de zoekmachine. Dit was ook het kernprincipe achter de Hummingbird-update in 2017.

Elke nieuwe update heeft als doel die sites te verwijderen die zwakkere resultaten bieden. Maar met Hummingbird lag de nadruk specifiek op het matchen van exacte zinnen om de gebruikersintentie vast te stellen door een beter begrip van de zoekcontext te krijgen.

Hoe deed Google dit? Je raadt het al, door meer aandacht te besteden aan die lange zoekwoorden die, voor we het vergeten, 70 procent van de zoekopdrachten omvatten. Als dat is waar Google zijn aandacht op richt, dan is het slim als jij dit ook doet.

5. Betere conversiepercentages door goede longtailzoektermen

Hoe meet je succes? Dat kan op verschillende manieren. Voor SEO ligt het voor de hand om naar je paginaranking te kijken. Hoe hoger in de zoekresultaten, hoe succesvoller. Maar als je CEO vraagt naar de ROI van al die SEO-investeringen, is hij waarschijnlijk niet echt onder de indruk van een hoge plek in de zoekresultaten. Hij wil van je weten wat die hoge positie dan echt oplevert.

Conversiepercentages laten veel concreter zien hoe succesvol jouw SEO-inspanningen zijn. Hoeveel procent van je sitebezoekers die via Google komen kóópt ook daadwerkelijk iets, of neemt ook echt contact met je op? Als jouw SEO-acties dat percentage flink kunnen verhogen, en je kunt aantonen dat er door jouw handelingen meer geld in het laatje komt, wordt je CEO waarschijnlijk veel gelukkiger.

Maar wat is nou een goede of slechte conversieratio? Dat zocht Digitalmarketinginstitute voor je uit. Uit hun onderzoek bleek dat het wereldwijde gemiddelde conversiepercentage iets minder dan 2,5 procent is. Voor de top 10-zoekresultaten loopt dit op naar meer dan 11 procent. En of dat nog niet indrukwekkend genoeg is, laat de analyse zien dat de conversieratio voor longtailzoekwoorden zelfs kan oplopen tot een gemiddelde conversieratio van 36 procent! Reden genoeg om SEO-investeringen te kunnen verantwoorden.

Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Als jouw bestemmingspagina’s momenteel rond de 3 procent conversie genereren, schroef je dat niet binnen een paar dagen op naar ruim 30 procent door ze ‘even’ te optimaliseren voor longtailzoekwoorden. Maar die optimalisatie levert je wél meteen een ander voordeel op: je versterkt je overall sales funnel. En dat brengt ons bij reden 6 om te investeren in longtailzoekwoorden.

6. Longtailzoektermen versterken je conversie- en salesfunnel

SEO staat niet op zichzelf. In een ander blog heb ik uitgelegd waarom het zo belangrijk is om je SEO- en contentmarketingstrategie goed op elkaar te laten aansluiten. Maar daarnaast is het ook van vitaal belang dat SEO een goed passend puzzelstukje vormt van je totale marketingcampagne. Want uiteindelijk is voor elk marketingteam de grootste uitdaging: hoe zet ik leads om in sales? Daarvoor heb je een goede conversie- en salesfunnel nodig. En daar komen de longtailzoekwoorden weer om de hoek kijken, want als die goed geformuleerd zijn, kunnen ze jouw conversiefunnel enorm versterken. Even je geheugen opfrissen: deze infographic laat zien hoe een algemene salesfunnel eruitziet:

Belangrijk hierbij is dat klanten niet per se bij punt één hoeven te beginnen. Niet iedereen valt van bovenaf in de trechter; ze kunnen vanuit verschillende hoeken en in verschillende stadia aankomen.

De eerste vijf stappen van de trechter gaan vooral om het opbouwen van een relatie met je potentiële klant. longtailzoekwoorden kunnen je bij al deze stappen helpen. Met blogs over verschillende onderwerpen rond je product of service kun je vertrouwen ontwikkelen, bezoekers informeren, meer verkeer genereren en mensen interesseren of laten praten over jouw oplossing.

Heb je meer pagina’s, dan optimaliseer je voor meerdere longtailzoekwoorden. Zo verbreed je je trechter en verhoog je het aantal conversies. Zodra je potentiële klant op niveau 6 of 7 is aanbeland, is het harde werk achter de rug en kun je het aantal zoekwoorden weer terugbrengen naar de kern, en dáárop optimaliseren.

7. Ze brengen focus in je contentmarketingstrategie

Zoekwoorden, marketingstrategieën, conversieratio’s… ze kunnen niet zonder een goede basis: je content. Goede content is de hoeksteen van je SEO-strategie. Een blog of nieuwspagina is de krachtigste tool die je tot je beschikking hebt als het gaat om contentmarketing: hij zorgt voor extra bezoekers en trekt die je salesfunnel in. Om dat goed te doen, moet je contentmarketingstrategie perfect zijn afgestemd op de longtailzoekwoorden waarop je je richt. Dat is méér dan alleen de juiste woorden op de juiste plaats zetten, de metatags en alt-tekst voor afbeeldingen invullen en een goede metabeschrijving toevoegen.

8. Longtailzoekwoorden verbeteren de gebruikerservaring

In de basis hebben Google en de andere zoekmachines maar één doel: hun gebruikers sites voorschotelen die ze ook echt willen bezoeken. Welke intentie ze ook hebben (iets doen, iets leren of ergens naartoe gaan). Dit gaat verder dan de relevantie van zoekwoorden.

Deze grafiek laat goed zien wat ik bedoel:

Infographics, apps, video’s en personalisatie… het is allemaal waardevol, maar je webpagina’s vormen de basis waarop al deze dingen zijn gebouwd. Met longtailzoekwoorden trek je mensen met de juiste gebruikersintentie naar je pagina’s. En als die pagina’s vervolgens ook echt voldoen aan hun verwachtingen, blijven ze op je site, of bezoeken ze je site opnieuw, zodat daarna al je andere tools hun magie kunnen laten werken.

9. Ze verbeteren de effectiviteit van gestructureerde gegevens

Gestructureerde gegevens (structured data markup) laten via Schema de belangrijkste teksten van je website opvallend op de zoekpagina’s verschijnen. Door rijkere, interactieve resultaten te bieden, onderscheidt jouw resultaat zich van de rest van de zoekresultaten. Zo kun je met gestructureerde gegevens je concurrent te slim af zijn en levert iedere positie meer doorklikken op (mits je nog wel op de eerste pagina staat). David en Goliath, weet je nog? Zeer effectief, omdat het zowel qua zoekintentie als qua gebruikerservaring aan de wensen van je potentiële klant voldoet.

Gestructureerde gegevens vertegenwoordigen een nieuw type zoekopdracht. Maar er komen nog meer veranderingen aan… En dat brengt me bij de tiende reden om in longtailzoekwoorden te investeren.

10. Ze zorgen ervoor dat je wordt gehoord in het voice-search-tijdperk

Tot nu heb ik het steeds gehad over het intypen van een zoekopdracht in het zoekvakje van Google. Maar de komst van Alexa, Siri en Google Home brengt andere manieren om te zoeken met zich mee. In 2016 werd voorspeld dat in 2020 zo’n 50 procent van de zoekopdrachten zou plaatsvinden via spraakopdrachten. Zo’n vaart loopt het nog niet. Toch is spraakgestuurd zoeken meer gebleken dan een voorbijgaande rage, en meer dan een derde van alle smartphone-eigenaren maakt wel eens gebruik van spraakopdrachten.

Daarnaast verwacht twee derde van de smartphone-eigenaren dat ze in de toekomst meer gebruik zullen maken van gesproken zoekopdrachten, en dat smart speakers tegen 2022 naar verwachting in 55 procent van de huizen aanwezig zullen zijn. Ook buitenshuis gaat veel veranderen. Denk maar aan het gebruik van smartphones in de auto. Dat is levensgevaarlijk, en de verwachting is dan ook dat spraak het hart van de technologie in de auto-industrie wordt.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat longtailtrefwoorden bij voice search van vitaal belang zijn. Uit een studie van SEO Clarity bleek dat bijna een kwart van de gesproken zoekopdrachten 25 trefwoordmodificaties bevat (zoals wat, hoe, wanneer of waar). Wees voorbereid op het tijdperk van gesproken zoekopdrachten, want het zal een even ingrijpende impact hebben als smartphones in het afgelopen decennium.

De perfecte longtailzoekwoorden vind je door logisch na te denken

De 10 redenen die ik hierboven heb gegeven laten precies zien waarom je longtailzoekwoorden centraal moet stellen in je SEO-strategie. En het vinden van die zoekwoorden hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Kijk bijvoorbeeld eerst eens naar je statistieken op Google Analytics. Je zult zien dat de zoektermen waarop mensen je site nu vinden, perfecte longtailzoektermen vormen. Bouw je SEO om de termen heen die nu het meeste verkeer naar je site leiden.

En zoek bijvoorbeeld ook eens in tools als Wordtracker en KWFinder. Want in dit blog heb ik voorbeelden gebruikt uit Google Keyword Planner, maar die tool gebruiken heel veel mensen. Dus als je longtailzoektermen wilt vinden waar nog niemand anders aan gedacht heeft, is dit misschien niet de meest ideale tool. Wordtracker en KWFinder zijn beide gratis en werken op vrijwel dezelfde manier als de Google-tool, maar ze geven misschien net weer andere inzichten.

Share

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *