SEO-tools om hoger in Google te komen

Iedere website-eigenaar wil dat zijn site bovenaan in de zoekresultaten van Google staat. De Contrabas helpt je daarbij. Daar gebruiken we onder andere onderstaande SEO-tools voor.

Wil je profiteren van al deze tools? In onze gratis website-scan gebruiken we ze allemaal.

Placeholder

Backlink overzicht

Wie linkt er naar jouw site, en wie linkt er naar je concurrent? Dat ontdek je in ons backlink-overzicht. Door professionele tools als Semrush, Ahrefs en Majestic te combineren, zoeken we voor jou uit hoeveel backlinks je hebt en waar ze vandaan komen. Al die informatie zetten we voor je in een overzichtelijk excelbestand. Gebruik de resultaten om nieuwe links te maken en stijg in de zoekresultaten van Google.

Placeholder

Concurrentieanalyse

Hoe verhouden jouw backlinks zich tot die van je concurrenten? Welke backlinks heb jij, en welke hebben zij? We zoeken het helemaal voor je uit. Je krijgt van ons een excelbestand met een lijst websites die niet naar jouw site linken, maar wel naar die van de concurrentie. Zo zie je direct waarom een concurrent lager of hoger in Google rankt dan jij.

Placeholder

Geavanceerde linkanalyse

Met de excellijst van de concurrentieanalyse gaan we nog een stapje verder. We voegen hier diverse metrics aan toe, die we verzamelen met tools als Ahrefs, Majestic en Semrush. We voegen onder andere DR (domain rating), CF (citation flow) en TF (trust flow) toe, maar ook de leeftijd van een site en de verkeerstrend (stijgt of daalt de hoeveelheid verkeer naar die site?). Deze metrics geven inzicht in de kwaliteit van jouw backlinks, en tonen aan hoe ze zich qua kwaliteit en aantal verhouden tot de backlinks van je concurrent. Hoe hoger de waarden, hoe beter de backlink en hoe beter je zult ranken in Google.

Placeholder

Gratis on page SEO report

Bovenstaande tools draaien vooral om off-page SEO: alle SEO-activiteiten die niet op je eigen pagina plaatsvinden, maar daarbuiten. Maar voor een hoge Google-ranking moet je SEO binnen je eigen pagina natuurlijk ook goed geregeld zijn! Daarom krijg je bij onze gratis website-scan behalve een uitgebreid adviesrapport ook een e-book vol tips om je on-page SEO te verbeteren. Geen algemene suggesties, maar toegespitst op jouw site.

Placeholder

Overzicht van sites om op te adverteren

Wil je meer backlinks verzamelen? Dan is dit een superhandige tool! Als je onze gratis website-scan aanvraagt, sturen we je als bonus een lijst met Nederlandse sites waarvan wij denken dat het nuttig is om op te adverteren. Wil je ook buitenlandse sites ontvangen? Dat kan! Neem dan even contact op, want we hebben een database met meer dan 52.000 sites in meerdere talen tot onze beschikking en we sturen je graag een extra overzicht toe.